Skip to main content
Firma rafael Rosés

Art cinètic. Ritmologia sobre Planxa Metàl·lica


Obra sobre planxa d'alumini bidimensional, manca de relleu. Els colors de les imatges són provocats per focus de llum que es reflecteixen en diferents veladures, són ocasionals i canviants. Segons el moviment de l'espectador en observar l'obra les formes s'allunyen, s'acosten i  canvien de valors. Constitueix una obra d'art interactiva amb l'espectador.

Rafael *Rosés amb la seva impressionant obra sobre planxa metàl·lica que va definir com *Ritmologia, en un afany de sinterització, recorre d'un traç tothom espacial de l'art, aconsegueix que “el peix es mossegui la cua”.

Jo no sabria dir si això és arquitectura, escultura, dibuix,  pintura, música o poesia.

Jo diria que aquests centellejos, aquestes veladures, aquests ritmes, aquestes arestes *diamantinas, aquests matisos, aquestes formes que descansen, aquestes formes que leviten, han reunit de cop en un feix atapeït de manera sorprenent i insospitada, els dos extrems que -segons *Xènius- delimiten la geografia de l'art.

Ha aconseguit amb la seva màgia i amb el seu domini inversemblant de la tècnica, ni més ni menys que la quadratura del cercle.

 Francesc Marcé i Sanabra

Director del museu d'història de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat Barcelona.

1975